Fire Prevent over de kracht van e-learning

Steeds meer BHV-opleiders maken gebruik van de combinatie e-learning en offline training. Zo ook Fire Prevent uit Kootwijkerbroek (Gemeente Barneveld). Zij zetten de e-learning modules met name in bij de BHV-training en training Kinder EHBO. Cursisten van deze opleidingen volgen eerst online het theoriegedeelte en komen daarna voor het praktijkgedeelte op locatie.

“We maken gebruik van de standaard opleidingen in Inervo en kunnen dit volledig zelf inrichten en aanbieden aan onze klanten. Voor ons werkt het heel gebruiksvriendelijk en ook voor onze cursisten. We krijgen zelden vragen over de online lesmodules en cursisten kunnen het volledig zelfstandig doorlopen.” Aldus Aleida de Jager-Blankespoor, Adviseur en opleidingsplanner bij Fire Prevent.

De voordelen van e-learning

Fire Prevent ziet duidelijk de meerwaarde van de combinatie e-learning en offline training. Aleida: “Online kunnen we de basis aanbieden en tijdens de offline training kunnen wij maatwerk leveren en cursisten goed begeleiden.” De combinatie e-learning en offline training heeft veel voordelen. Op de eerste plaats voor cursisten. Zij kunnen in hun eigen tijd en op hun eigen tempo de theorie doorlopen. Maar ook voor de klanten van Fire Prevent is het interessant. Aleida: “Voor onze klanten kost het opleiden van medewerkers nu minder tijd. In plaats van 2 dagen training kunnen we het nu in 1 dag aanbieden. De medewerkers van onze klanten zijn dus nog maar 1 dag afwezig.”

Doelgericht trainen

Fire Prevent laat ook alle trainers de e-learning volgen. Cursisten geven aan dat het prettig is dat trainers weten wat er online is behandeld. Daardoor sluit de praktijktraining goed aan bij de eerder opgedane theorie. Ook trainers zien de meerwaarde. Aleida licht toe: “Cursisten zijn beter voorbereid tijdens de praktijktraining. We kunnen nu heel doelgericht trainen en daar ligt onze toegevoegde waarde.”

Fijne samenwerking

Een tevreden gebruiker. En niet alleen over het leerportaal Inervo. Ook de dienstverlening van DTS is prettig. “Ze denken met ons mee en we kijken samen hoe we in de toekomst nog slimmer gebruik kunnen maken van de mogelijkheden binnen Inervo. Ook bieden ze trainingen aan waardoor je andere interessante organisaties ontmoet en bijvoorbeeld leert hoe je zelf een e-learning ontwikkeld.” Aldus Aleida.

Wil je weten hoe we jouw BHV- of EHBO organisatie kunnen helpen? Of wil je gewoon even sparren en horen wat er mogelijk is? Neem contact met ons op en we vertellen je er graag meer over.